Форма входу

Друзі сайту

Міні-чат

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Понеділок, 10.02.2025, 22:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна | Реєстрація | Вхід
Каталог статей


Головна » Статті » Кулінарія

Вибір мяса на шашлик
шашлик, рецепти шашлику, шашлик з свинини, шашлик з кури, шашлик з курки, маринад для шашлика, як приготувати шашлик, приготування шашлику, правильний шашлик, рецепт шашлику з свинини, м'ясо для шашлика, як приготувати правильний шашлик, шашлик з риби, шашлик з баранини, курячий шашлик, як маріновать шашлик, як замаріновать шашлик, шашлики в москве, місця для шашликів, рецепт шашлик з кури, рецепт шашлику з курки, маринування шашлику, шашлик з сьомги, шашлик в кефірі, шашлик з яловичини, маринад для шашлика із свинини, як вибрати м'ясо для шашлика, рецепт приготування шашлику, смачний шашлик, куди на шашлики, де посмажити шашлики, маріновка шашлику, шашлик в майонез, записки кота шашлику, шашлик фото, шашлики на природі, як готувати шашлик, шашлик свинячий, де в москве шашлик, шашлик скачати, як замочити шашлик, шашлик у вині, маринад для шашлику з кури, маринад для шашлику з курки, як зробити шашлик


Все просто і в той же час складно. Ароматний, соковитий та смачний шашличок може вийти тільки з «правильного» шматка м'яса, придатного для нього маринаду, якісного вугілля і гарного настрою того, хто чаклує над димлячим мангалом. Адже, нанізуючи на шампура телячю вирізку або свинячу шийку, кожен чоловік відчуває себе справжнім.

Шашлик, мабуть, саме стародавнє блюдо на землі. Адже чпм харчувалася первісна людина? Полював на мамонта та жарів його на відкритому вогні. Наш предок навіть припустити не міг, що через кілька тисячоліть його потомство буде їсти йогурти, чіпси, ковбасу, борщі, котлети та іншу перероблену їжу.

Але й про шашлик сучасна людина не забула. Це просте і ситне блюдо в різних варіаціях збереглося в кухнях всіх народів світу. У Японії, Китаї та Індонезії шматочки м'яса надягають на гострі дерев'яні шпажкі і смажать у фритюрі.На Заході воліють робити барбекю на решітці, а в Бразилії величезну частину туші нанизує на шампури і готують на відкритому вогні: коли верхній шар прожарівается, його шматки зрізують на тарілку і отримують блюдо «шураска».

У Росії жарене на кострі м'ясо теж було дуже популярним - у стародавніх кулінарних книгах перераховуються десятки рецептів приготування курей, качок і зайців, однак вони чомусь не прижилися. Шашлик в тому вигляді, в якому ми його представляємо (замариноване м'ясо, приготоване на вугіллі), разом з назвою прийшов до нас зі східної кухні. «Шиш» в перекладі з тюркського означає «крутити», «шішлик» - щось на рожні.

У Закавказзя та Середньої Азії шашлик готують виключно з баранини. За завіреннями фахівців, найсмачніше та ніжне блюдо виходить з м'яса кастрированих тварин, що не досягли 18-місячного віку. Знайти такі екземпляри в місті майже нереально, тому можна просто обмежитися покупкою молодої баранини. М'ясо у неї ніжне, світло-червоного кольору (у старичків більш темне) з білим щільним жиром.

Втім, замість баранини цілком підійде свинина, курка, та й взагалі будь-яка живність, яку тільки можна нанизані на шампури. А ось яловичину в якості «сировини» краще не використовувати - шашлик вийде жорстким, скільки б ви не витримували його в маринаді. До речі, від останнього багато в чому залежить смак приготованої страви. Але до маринаду повернемося трохи пізніше, поки ж виберемо м'ясо.

Ваш майбутній шашлик повинен бути просто охолодженим, ні в якому разі не замороженим, навіть якщо заморожене м'ясо відбити або як завгодно замаріновать, все одно шашлик з нього залишиться жорстким і позбавленими смаку.Для визначення «молодості» м'яса потрібно взяти шматочок і перевірити чи легко він рветься руками.

Обов'язково понюхай його: м'ясо молодих тварин не насичено яскравими запахами. Так що написи «м'ясо парне» не повинні вводити вас в оману: краще власного носа рекомендацій бути не може. І не звертайте уваги на те, як продукт викладений на прилавку - завдання торговців продати вам будь-який товар, так що вони розкладають його на прилавках майстерно.

Але крім усього іншого, м'ясо повинно бути не тільки свіжим, але і смачним. Пісне м'ясо аж ніяк не підходить для приготування шашлику. Самим «правильним» буде саме те, на якому є жирок в пропорції шар жиру - чотири частини м'яса. Більше за все для шашлику підходять окіст, шийка, корейка, лопатка та ниркова частина туші. Якщо ж м'ясо все-таки «худовате», дієтичні шматки ради соковитості завжди можна нашпигувати салом.

Маринувати м'ясо можна в ткемалі, аджиці, гранатовому соусі, тертій ріпчастій цибулі, червоному перцю, рубленому лимоні - в загальному, в чомусь неодмінно кислому та гострому. Але тільки не в оцеті - мало того, що він шкідливий для шлунку, так ще й псує продукт, роблячи його жорстким.

Сьогодні кухарі радять використовувати лимонний, апельсиновий або гранатовий соки, ківі (тільки акуратно, він сильно розмягчує волокна), кефірі, сметані, пиві і сухе, але не кисле вино. Якщо м'ясо маринують на ніч, то сіль краще не додавати, а цибулю наріжте крупно. Якщо ж продукт маринують за 2-3 години до приготування, то м'ясо солиться відразу, а цибуля ріжеться тоншою.

Зелень в маринад треба класти гілочками, щоб потім можна було її прибрати. Якщо дрібна травичка залишиться на шматочках, вона швидко згорить.

В якості приправ відмінно підійдуть кінза, тархун, базилік, майоран, паприка, естрагон, аніс. Коли шматочки будуть укладено в тару, м'ясо краще накрити кришкою, зверху покласти щось важке і оставіту компанію маринуватися в холодному місці.

Головне для маринування (це відноситься до будь-якого м'яса) - не використовувати алюмінієву та емальовану з тріщинами посуду, інакше окис металу вступлять в реакцію з м'ясом і зіпсують його смак. При маринуванні баранини шматочки м'яса можна перекласти кружками помідорів, баклажанів, кабачків і навіть апельсинів.

Ще одна важлива складова смачного шашлику - правильно підібрані дрова. Кавказькі аксакали вважають, що хороший шашлик може вийти, тільки якщо покласти в мангал суху виноградну лозу або, в крайньому випадку, дрова з саксаула.

На жаль, ні те, ні інше в наших широтах не зростає, тому доведеться обмежитися тим, що під рукою. Тільки не варто смажити шашлик на дровах з ялини, сосни, піхти або тополі. Що міститься в цих деревах смола може запросто зіпсувати смак м'яса.

А коли любите живу природу або просто не хочете возитися з дровами, візьміть готове вугілля. Існують дві основні різновиди вугілля - розсипний (продається в паперових пакетах по 3-5 кг) і в брикетах.

Знавці вважають:
 для того, щоб блюдо вийшло ароматним, потрібно використовувати тільки розсипне вугілля. Щоправда, готувати на ньому трохи складніше - из-за того, що розмір шматків вугілля неоднаковий, вогонь горить нерівномірно.

Що стосується «сировини» для готового вугілля, то великої розмаїтості ви не зустрінете - у магазинах без праці можна знайти тільки березові та дубові углі. Перші горять жарче, тому приготовані на них страви мають хрустку скоринку, другі горять довше і підійдуть, коли потрібно приготувати їжу для великої компанії.

Особливий аромат страв можна надати, якщо додати до готового вугілля трохи стружки вільхи, яблуні або вишні. Вільха ідеальна для рибних страв, яблуня підійде для шашлику з свинини чи баранини, а вишня - для курки та іншої птиці.

шашлик, рецепти шашлику, шашлик з свинини, шашлик з кури, шашлик з курки, маринад для шашлика, як приготувати шашлик, приготування шашлику, правильний шашлик, рецепт шашлику з свинини, м'ясо для шашлика, як приготувати правильний шашлик, шашлик з риби, шашлик з баранини, курячий шашлик, як маріновать шашлик, як замаріновать шашлик, шашлики в москве, місця для шашликів, рецепт шашлик з кури, рецепт шашлику з курки, маринування шашлику, шашлик з сьомги, шашлик в кефірі, шашлик з яловичини, маринад для шашлика із свинини, як вибрати м'ясо для шашлика, рецепт приготування шашлику, смачний шашлик, куди на шашлики, де посмажити шашлики, маріновка шашлику, шашлик в майонез, записки кота шашлику, шашлик фото, шашлики на природі, як готувати шашлик, шашлик свинячий, де в москве шашлик, шашлик скачати, як замочити шашлик, шашлик у вині, маринад для шашлику з кури, маринад для шашлику з курки, як зробити шашлик




Джерело: http://www.lutsk.ws/forum/yak-vybraty-i-zamarynuvaty-myaso-dlya-shashlyku
Категорія: Кулінарія | Додав: Vold (28.02.2013)
Переглядів: 1517 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2025