Все просто і в той же час складно. Ароматний, соковитий та смачний шашличок може вийти тільки з «правильного» шматка м'яса, придатного для нього маринаду, якісного вугілля і гарного настрою того, хто чаклує над димлячим мангалом. Адже, нанізуючи на шампура телячю вирізку або свинячу шийку, кожен чоловік відчуває себе справжнім.
Шашлик, мабуть, саме стародавнє блюдо на землі. Адже чпм харчувалася первісна людина? Полював на мамонта та жарів його на відкритому вогні. Наш предок навіть припустити не міг, що через кілька тисячоліть його потомство буде їсти йогурти, чіпси, ковбасу, борщі, котлети та іншу перероблену їжу.
Але й про шашлик сучасна людина не забула. Це просте і ситне блюдо в різних варіаціях збереглося в кухнях всіх народів світу. У Японії, Китаї та Індонезії шматочки м'яса надягають на гострі дерев'яні шпажкі і смажать у фритюрі.